Veda2.0 Released!


SOLVE ISSUE
#1
Photo 
Hello modellers i started with TIMES-VEDA and, i already have a problem with CASE MANAGER. After clicking on it,  appears first notification. 

1. These scenarios have no data: SysSettings. 

and after a SOLVE button it appears appears this:
2.Result database not created because
C:\VEDA\VEDA_FE\GAMS_SrcTIMESv441\GAMS_WRKTIMES\WEM.VD
Does not exist.

Here is also LST file (BELOW). It is falling down because bad symbols ? 

Thank you very much for every precious advice.



GAMS 32.2.0  rc62c018 Released Aug 26, 2020 WEX-WEI x86 64bit/MS Windows - 10/07/20 15:04:13 Page 8
TIMES -- VERSION 4.1.0
C o m p i l a t i o n


 437  OPTION RESLIM=50000, PROFILE=1, SOLVEOPT=REPLACE;
 438  OPTION ITERLIM=999999, LIMROW=0, LIMCOL=0, SOLPRINT=OFF;
 439   
 440  option LP=cplex;
 441   
 442  *--If you want to use an optimizer other than cplex/xpress, enter it here:
 443  *OPTION LP=MyOptimizer;
 444   
GAMS 32.2.0  rc62c018 Released Aug 26, 2020 WEX-WEI x86 64bit/MS Windows - 10/07/20 15:04:13 Page 9
TIMES -- VERSION 4.4.3
C o m p i l a t i o n


      *===========================================================================================
      *  Copyright (C) 2000-2020 IEA Energy Technology Systems Analysis Programme (IEA-ETSAP).
      *  This software (ETSAP TIMES) is open source: you can redistribute it and/or modify it
      *  under the terms of the GNU General Public License v3.0 (see file LICENSE.txt).
      *  For further information, visit: .
      *
      *  This software is distributed in the hope that it will be useful, but WITHOUT ANY WARRANTY;
      *  without even the implied warranty of MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.
      *===========================================================================================
GAMS 32.2.0  rc62c018 Released Aug 26, 2020 WEX-WEI x86 64bit/MS Windows - 10/07/20 15:04:13 Page 10
TIMES -- VERSION 4.4.3 -- Restart (v4.4)
C o m p i l a t i o n


2552  AllRegions.2018.ICHF173._CommGrp_MISSING.C1A2c.ANNUAL 34.6926997865051
****                          $338           $170
**** LINE    822 BATINCLUDE  C:\VEDA\VEDA_FE\GAMS_SrcTIMESv441\GAMS_WRKTIMES\base.dd
**** LINE     55 INPUT       C:\VEDA\VEDA_FE\GAMS_SrcTIMESv441\GAMS_WRKTIMES\WEM.RUN
**** 170  Domain violation for element
**** 338  Unique element expected - symbol was not an element
****         and the following text will be skipped until a proper
****         symbol is found to recover. Remember that an UNQUOTED
****         element has to start with a letter or digit
****         followed by letters, digits, '+', '-' or '_'. The length
****         is limited to 63 characters. The following words are
****         reserved (starting symbols of a GAMS statement) and cannot
****         be used for UNQUOTED set elements:
****     
****            ABORT, ACRONYM(S), ALIAS, BINARY, DISPLAY, ELSE
****            EQUATION(S), EXECUTE, FILE(S), FOR, FREE, IF, INTEGER, LOOP
****            MODEL(S), NEGATIVE, OPTION(S), PARAMETER(S)
****            POSITIVE, PROCEDURE(S), PUT, PUTCLEAR, PUTCLOSE, PUTHD
****            PUTPAGE, PUTTL, SCALAR(S), SEMICONT, SET(S), SOS1, SOS2
****            TABLE, VARIABLE(S), WHILE
****     
****         QUOTED elements can contain any character. Single and
****         double quotes can be used (starting and ending quote have
****         to match).
2553  AllRegions.2018.ICHF173._CommGrp_MISSING.C2B5.ANNUAL 68.9274726910384
Reply
#2
There seems to be some mix up in model files.

Is the demo model working OK?
Reply
#3
(07-10-2020, 09:23 PM)AKanudia Wrote: There seems to be some mix up in model files.

Is the demo model working OK?

Hi, yes DEMO models runs fine. If i want to run my own model its show me this error. Can i send you a screenshot of this error ?
Reply
#4
can you post the Syssettings file?
Reply
#5
(07-10-2020, 10:13 PM)AKanudia Wrote: can you post the Syssettings file?


Can you see it ? I put it into "New Attachment"


Attached Files
.xls   SysSettings.XLS (Size: 41.5 KB / Downloads: 3)
Reply
#6
are you modifying an existing model to build this one?

"AllRegions" is not a good choice as this is a reserved word in Veda syntax.

But there are probably other syntax errors that cause the missing comgrp error.
Reply
#7
(07-10-2020, 11:06 PM)AKanudia Wrote: are you modifying an existing model to build this one?

"AllRegions" is not a good choice as this is a reserved word in Veda syntax.

But there are probably other syntax errors that cause the missing comgrp error.



I only add my own VT_BASE-YEAR file_ to existed model and other VT files (not mine) i deleted and stayed SysSettings.

And how can i find out whats wrong with Commodity Group ? If its possible i can send you my VT_files with short descriptions. Of course if you have time for this. But i m stucking here for few weeks now. :/
Reply
#8
have you attended any Veda-TIMES training course?
Reply
#9
(07-10-2020, 11:53 PM)AKanudia Wrote: have you attended any Veda-TIMES training course?


Yes in July with Maurizio.
Reply
#10
(08-10-2020, 12:00 AM)JozefO Wrote:
(07-10-2020, 11:53 PM)AKanudia Wrote: have you attended any Veda-TIMES training course?


Yes in July with Maurizio.


Hi Jozef, did you try to follow the step by step description of the demos in the TIMES documentation Part IV? IT is possible to download all the 12 demos with many example. On the ETSAP web site there is also an advanced demo and the TIMES-Starter that will provide you some other example of templates set up.

Best regards
maurizio
Maurizio Gargiulo <br />
Reply
#11
(08-10-2020, 12:22 AM)Gargiulo Wrote:
(08-10-2020, 12:00 AM)JozefO Wrote:
(07-10-2020, 11:53 PM)AKanudia Wrote: have you attended any Veda-TIMES training course?


Yes in July with Maurizio.


Hi Jozef, did you try to follow the step by step description of the demos in the TIMES documentation Part IV? IT is possible to download all the 12 demos with many example. On the ETSAP web site there is also an advanced demo and the TIMES-Starter that will provide you some other example of templates set up.

Best regards
maurizio


Yes i built up my model based on all of Demo models also STARTER model but still problem with missing database if run model by SOLVE button. I have commodities prosesses and technology as in DEMO models but not working.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)