Veda2.0 Released!


Problem with getting result values
#1
Hello,

I have a problem with running my TIMES model. It seems the files are synchronized without any problem, and it seems I could run the model (it says optimal/normal completion in the Logs section on the Run Manager Module) but the objective value is 0. When I open the Results Module, all the attributes have no values... Has anyone encountered a similar problem? I have attached the model just in case anyone would like to help me! Any advice would be greatly appreciated. Thank you.

Kind regards,
Yu


Attached Files
.zip   VT_DK.zip (Size: 547.08 KB / Downloads: 6)
Reply
#2
I see results for all three cases that you have created.

post the LST file from your run
Reply
#3
(11-08-2021, 07:42 PM)AKanudia Wrote: I see results for all three cases that you have created.

post the LST file from your run

Thank you for your prompt reply.
You do see results? That is good news! Wonder what could be my problem then... I posted the lst file here.


Attached Files
.txt   08111521_lst.txt (Size: 243.25 KB / Downloads: 8)
Reply
#4
(11-08-2021, 08:04 PM)H.yu Wrote:
(11-08-2021, 07:42 PM)AKanudia Wrote: I see results for all three cases that you have created.

post the LST file from your run

Thank you for your prompt reply.
You do see results? That is good news! Wonder what could be my problem then... I posted the lst file here.

perhaps delete "finalfactor 0" from your cplex option file.
and re-run

Reading parameter(s) from "C:\Veda\GAMS_WrkTIMES\08111521\cplex.opt"
>>  scaind 0
>>  rerun yes
>>  iis yes
>>  lpmethod 4
>>  baralg 1
>>  barcrossalg 0
>>  barorder 0
>>  THREADS=7
>>  aggind 3
>>  Names no
>>  finalfactor 0
*** Error line 11: Unknown option "finalfactor"
>>  advind=0
Finished reading from "C:\Veda\GAMS_WrkTIMES\08111521\cplex.opt"
Reply
#5
(11-08-2021, 08:14 PM)JGlynn Wrote:
(11-08-2021, 08:04 PM)H.yu Wrote:
(11-08-2021, 07:42 PM)AKanudia Wrote: I see results for all three cases that you have created.

post the LST file from your run

Thank you for your prompt reply.
You do see results? That is good news! Wonder what could be my problem then... I posted the lst file here.

perhaps delete "finalfactor 0" from your cplex option file.
and re-run

Reading parameter(s) from "C:\Veda\GAMS_WrkTIMES\08111521\cplex.opt"
>>  scaind 0
>>  rerun yes
>>  iis yes
>>  lpmethod 4
>>  baralg 1
>>  barcrossalg 0
>>  barorder 0
>>  THREADS=7
>>  aggind 3
>>  Names no
>>  finalfactor 0
*** Error line 11: Unknown option "finalfactor"
>>  advind=0
Finished reading from "C:\Veda\GAMS_WrkTIMES\08111521\cplex.opt"

Hi!
Thank you for the suggestion. I have deleted "finalfactor 0" from the CPLEX.opt file (opened with Notepad) and re-run but it shows the same as before... Sad
Reply
#6
The LST file suggests that you have no discount rate defined.  No discount rate means you have no valid currency defined for the objective function. With no currency, no costs can be accounted for, and thus the value of the objective function is zero. You should see a warning related to this in the QA_Check.log; can you perhaps confirm that?
Reply
#7
Actually, the LST file shows mostly all input attributes being empty, for example the set TOP is empty, and there are no commodities of any type defined.

You must have some strange VEDA problem here...
Reply
#8
do you have sufficient rights on the folder where Veda is writing DD files? you should see this in your SysSettings.DD file:

$ONEMPTY
$ONEPS
$ONWARNING
$SET RUN_NAME '08111434'
$SET SCENARIO_NAME 'syssettings'


PARAMETER
ACT_COST ' '/
'DIS1'.'2020'.'IMPDEMZ'.'KEURO' 88888
'DIS1'.'2020'.'IMPMATZ'.'KEURO' 22222
'DIS1'.'2020'.'IMPNRGZ'.'KEURO' 22222

/
PARAMETER
G_DRATE ' '/
'DIS1'.'2020'.'KEURO' 0.04

/
PARAMETER
G_DYEAR ' '/
2020

/
PARAMETER
G_YRFR ' '/
'DIS1'.'AUD' 0.123287671232877
'DIS1'.'AUN' 0.123287671232877
'DIS1'.'PED' 0.0205479452054795
'DIS1'.'PEN' 0.0616438356164384
'DIS1'.'SPD' 0.123287671232877
'DIS1'.'SPN' 0.123287671232877
'DIS1'.'SUD' 0.184931506849315
'DIS1'.'SUN' 0.0616438356164384
'DIS1'.'WID' 0.0445205479452055
'DIS1'.'WIN' 0.133561643835616

/
PARAMETER
IRE_PRICE ' '/
'DIS1'.'0'.'MINBIO'.'BIO'.'ANNUAL'.'DIS1'.'IMP'.'KEURO' 5

/
Reply
#9
you can also browse with attribute=G_DRATE to check if the model has been read properly.
Reply
#10
(11-08-2021, 09:59 PM)Antti-L Wrote: Actually, the LST file shows mostly all input attributes being empty, for example the set TOP is empty, and there are no commodities of any type defined.

You must have some strange VEDA problem here...

Hmmmmmmm, that is so weird since I have a discount rate set and various commodities in the model files...
Reply
#11
(11-08-2021, 10:18 PM)AKanudia Wrote: do you have sufficient rights on the folder where Veda is writing DD files? you should see this in your SysSettings.DD file:

$ONEMPTY
$ONEPS
$ONWARNING
$SET RUN_NAME '08111434'
$SET SCENARIO_NAME 'syssettings'


PARAMETER
ACT_COST ' '/
'DIS1'.'2020'.'IMPDEMZ'.'KEURO' 88888
'DIS1'.'2020'.'IMPMATZ'.'KEURO' 22222
'DIS1'.'2020'.'IMPNRGZ'.'KEURO' 22222

/
PARAMETER
G_DRATE ' '/
'DIS1'.'2020'.'KEURO' 0.04

/
PARAMETER
G_DYEAR ' '/
2020

/
PARAMETER
G_YRFR ' '/
'DIS1'.'AUD' 0.123287671232877
'DIS1'.'AUN' 0.123287671232877
'DIS1'.'PED' 0.0205479452054795
'DIS1'.'PEN' 0.0616438356164384
'DIS1'.'SPD' 0.123287671232877
'DIS1'.'SPN' 0.123287671232877
'DIS1'.'SUD' 0.184931506849315
'DIS1'.'SUN' 0.0616438356164384
'DIS1'.'WID' 0.0445205479452055
'DIS1'.'WIN' 0.133561643835616

/
PARAMETER
IRE_PRICE ' '/
'DIS1'.'0'.'MINBIO'.'BIO'.'ANNUAL'.'DIS1'.'IMP'.'KEURO' 5

/
$ONEMPTY
$ONEPS
$ONWARNING
$SET RUN_NAME '08111434'
$SET SCENARIO_NAME 'syssettings'


PARAMETER
G_DYEAR ' '/
2020

/


This is what I see from Syssettings.DD file. It seems to be related to my lst file saying no commodities/discount rate? I guess I have sufficient rights on this folder because when I run the demo models or colleague's, it had no problem with running and getting results. You said you could get values on your computer right? Should I maybe re-download VEDA...
Reply
#12
Does your browse screen look like this?

   
Reply
#13
(12-08-2021, 06:30 AM)AKanudia Wrote: Does your browse screen look like this?

Yes it does!
Reply
#14
H.yu Wrote:$ONEMPTY
$ONEPS
$ONWARNING
$SET RUN_NAME '08111434'
$SET SCENARIO_NAME 'syssettings'


PARAMETER
G_DYEAR ' '/
2020

/

This is what I see from Syssettings.DD file. It seems to be related to my lst file saying no commodities/discount rate? I guess I have sufficient rights on this folder because when I run the demo models or colleague's, it had no problem with running and getting results. You said you could get values on your computer right? Should I maybe re-download VEDA...

Ok, I assume you mean the full contents of SysSettings is what you showed?  If so, it confirms many attributes being missing.  Very strange, if you nonetheless see the attributes in Browse...

However, just in case you could check that you have all regions selected in the Run Manager, Region Groups, and that you have selected that Region Group in the Case.
Reply
#15
Dear all,

The issue is solved. I got great help from a person in this thread and it turned out that I needed to update my VEDA to the latest version. Now I can see the results and all. I was told that some cases are not handled in the "old" VEDA2. The demo models and others that were built on the old VEDA work perfectly fine so I could not think of updating. Thank you everyone a lot for your help!!!!

Best regards,
Yu 
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)